2018 COR BACH: Credo BWV 232

COR BACH: Credo de la missa en si m BWV 232 de J.S. Bach

Acompanyament al piano

 

El gener de 2018 he començat a col·laborar com a pianista co-repetidor del Cor Bach de la Societat Bach de Sant Miquel dels Sants, dirigit pel mestre Murat Khupov.
El Cor Bach, amb solistes i l’Orquestra Camerata Obertura sota la direcció de Murat Khupov a la Cripta de la Sagrada Família interpretant el Kyrie i el Gloria de la missa h-moll BWV de J.S. Bach en el concert del 2.7.2016. Foto: Societat Bach de Sant Miquel dels Sants.
El cor Bach té programats concerts per als dies 30.6.2018 (Cripta de la Sagrada Família de Barcelona, entrada per c/Sardenya entre Provença i Mallorca) i e1.7.2018 a l’església parroquial de Sant Miquel dels Sants (c/Escorial 163, Barcelona, seu de la Societat Bach). El dia 1.7.2018 el concert anirà precedit d’un acte d’homenatge a l’Eduard Mañé i a la seva esposa, Ma. Àngels Godina.
Amb aquests concerts “la Societat Bach recorda el 400 aniversari del naixement del compositor català JOAN CEREROLS (1618-1680), dedicant-li el Credo de la Missa en si menor de Bach. Joan Cererols fou un monjo montserratí del segle XVII que va exercir de mestre de capella al monestir durant uns 30 anys i va compondre diverses obres: salms, motets, antífones, villancets, etc. La seva música clarament barroca mostra, no obstant això, pinzellades renaixentístiques amb el conegut “Ay, que dolor” que recorda inequívocament els primers compassos de l’Exordi de la Passió segons sant Mateu, de Bach, composta molts anys després”. (text d’Eduard Mañé per a la pàgina d’Internet d’agenda de La Vanguardia)

 

Credo

Cartell: Societat Bach de Sant Miquel dels Sants.
Després de treballar amb el cor Bach com a pianista repetidor durant els darrers mesos, la meva participació en els concerts serà com a organista en el Credo de la monumental Missa h-moll (en si menor) BWV 232 de JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750), obra de la qual el Cor Bach va interpretar-ne el Kyrie i el Gloria l’any 2016. Els efectius per aquest Credo seran:
Mãra Liepina, soprano
Liubov Kravchenko, contralt
Jordi Jiménez, baix
COR BACH (pianista co-repetidor: Josep Lluís Viladot, acompanyant amb orgue positiu electrònic VISCOUNT CANTORUM VI en els concerts)
ORQUESTRA CAMERATA OBERTURA (director: Nacho Cantalejo)
Murat Khupov, direcció
AFUT9617.JPG
Concert del Credo del 30.6.2018 a la cripta de la Sagrada Família. Font: Societat Bach de Sant Miquel dels Sants.

 

Hom01.jpg
Concert del Credo de l’1.7.2018 a Sant Miquel dels Sants. Font: Societat Bach de Sant Miquel dels Sants.

 

Imatge de la partitura autògrafa del Credo de la missa en si menor BWV 232 de J.S.Bach: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fa/BWV_232_Credo_in_unum_Deum.jpg

 

Al final del concert de l’1.7.2018, l’Agustí Casals (1942-2020) ens va passar unes fotocòpies amb dues peces per a cantar distesament pels membres i amics del Cor Bach: un cànon a 4 veus signat per ell i titolat “L’enginyer Mañé, químic feliç (si la dosi …)” i una peça de Brahms a la que havia posat lletra en homenatge al fundador i ànima de la Societat Bach.
Al 2020, poc després del traspàs de l’amic Agustí (20.3.2020) he fet una realització del cànon a 4 veus per a ser interpretat amb instruments de tecla, i l’he enregistrat amb la tècnica del “overdubbing”, és a dir: enregistrant-ne una part i interpretant després l’altra mentre sonava l’enregistrament de la primera. L’ha publico a Internet el 25.7.2020 després del traspàs de l’Eduard, en sincer homenatge a ambdós.

 

A %d bloguers els agrada això: