Jane Goodall

PRELUDI PER A PIANO DEDICAT A LA JANE GOODALL

El dia que li vaig signar un autògraf a la Jane

17-23.5.2007, Actes d’inauguració de la seu espanyola de l’Institut Jane Goodall
El 17.5.2007, en la inauguració del programa educatiu Roots&Shoots de l’Institut Jane Goodall al Zoo de Barcelona, vaig regalar una còpia dedicada del meu Preludi per a piano, op. 11 a l’eminent primatòloga i activista JANE GOODALL (n. 1934),  en el marc de la seva visita a l’estat espanyol, que em va fer signar-li. El meu autògraf a la Jane!

national-geographic-espana-septiembre-2007

National Geographic España, setembre 2007
Enllaç al butlletí de l’Institut Jane Goodall Espanya, amb seu central a Barcelona, on descriu els actes de la visita de la Jane el maig de 2007
A petició d’ella, li vaig interpretar el 22.5.2007 durant la seva visita a Madrid en el dia de la biodiversitat, a l’Hotel Westin Palace. Segons em va dir ella mateixa, aquesta és la primera obra de música de tradició clàssica que li han dedicat. A més, vaig interpretar alguns cants espirituals negres en versió per a piano sol:
SPIRITUALS: Deep River. Joshua fit the battle of Jerico. Sweet, sweet, charriot. Go down, Moses. Give me that old time religion. Nobody knows the trouble I’ve seen. Swing low, sweet chariot (arr. Peter Wolf).
Goodall Madrid 2007
 Hotel Westin Palace, Madrid, 22.5.2007. Foto: Ferran Guallar.
Enllaç al Preludi per a piano, op. 11 (enreg. 15/7/2010) publicat a SoundCloud:
Com a mostra del seu agraïment per l’acollida rebuda durant la seva visita, va escriure cartes als diferents membres locals del seu Institut. Aquesta és la carta que vaig rebre jo:
Carta de la Jane Goodall, 23.5.2007
A més, aquesta peça és el fil musical d’un vídeo publicat a YouTube el 15.5.2012 recollint l’activitat de grups de Roots & Shoots d’Espanya.
Enllaç al vídeo “Grupos Roots & Shoots Espanya” a YouTube
8 Anys més tard, en la seva visita a Barcelona per recollir el Premi Internacional Catalunya de mans del President Artur Mas el 27.7.2015, em comentava que conservava la partitura signada en la seva casa de Bornemouth.
Acte de lliurament del Premi Internacional Catalunya a la Jane Goodall, Palau de la Generalitat, Barcelona 27.7.2015
10 anys més tard, l’any 2017, veuen la llum les següents obres de tradició clàssica dedicades a la Jane, escrites per compositors de primer ordre:
  • Natura contra natura“, obra simfònica de JORDI CERVELLÓ (n. 1935) estrenada a l’Auditori de Barcelona per l’OBC el març de 2017.
  • Banda sonora del film “Jane” de National Geographic dirigit per Brett Morgen, escrita per PHILIP GLASS (n. 1937).

El meu Preludi op. 11 dedicat a la Jane torna a sonar en públic el 4/10/2020 en el marc del concert del dia de Sant Francesc d’Assís amb músiques dedicades a la natura i els animals. Aquí en teniu l’enregistrament al YouTube, amanit amb algunes fotos personals en homenatge i agraïment a la seva gran tasca.

A %d bloguers els agrada això: