Pere Salicrú

PERE SALICRÚ: música per a piano i orgue

En PERE SALICRÚ (n. 1959) és un guitarrista, compositor, professor i animador musical de solvència sobrada. Des d’aquesta pàgina voldria trencar una llança per ell i animar-vos a escoltar les seves composicions i interpretacions en el seu canal de YouTube, on podreu fruir des de guitarra “clàssica” i arranjaments fins a música infantil, una de les seves especialitats.
1) Fuga en sol menor
Entre les seves nombroses iniciatives musicals, he tingut la sort de participar en la 3a edició, 4a edició  i 5a edició dels BACH PLAYERS (de moment). Precisament en el BACH PLAYERS 4 vaig tenir el plaer d’interpretar al piano la seva fuga en sol menor, escrita originalment per a guitarra l’any 2008. A continuació teniu els enllaços de YouTube a les dues versions:
2) A Lídia
El passat 4.2.2018, vígilia de la festivitat de Santa Àgata, en el primer dels meus concerts dedicats a dones (cliqueu aquí per més informació), per primera vegada vaig fer l’estrena d’una peça d’un altre compositor. Es tracta de la seva peça “A Lídia” per a piano dedicada a la seva professora de música, escrita l’any 1983 i revisada el 2017.
3) Fuga terrorífica
I, el 9.2.2018, amb motiu del Bach Players 5, li va seguir l’estrena de la seva “Fuga terrorífica” basada en el tema de l’Art de la Fuga de JOHANN SEBASTIAN BACH (“Die Kunst der Fuge” BWV 1080), escrita el 2016 per a 4 veus. En primer lloc, podeu passar-vos-ho de por al YouTube gaudint del vídeo del compositor amb interpretació generada amb medis informàtics:
I aquí teniu l’enregistrament de l’estrena el 9.2.2018 amb piano de cua Yamaha al Bach Players 5 a Musical Fusté:
El 22.10.2022 torno a interpretqar aquesta peça en el concert D’ARA I D’AQUÍ.
4) Variacions sobre el tema “The last supper” d’ANDREW LLOYD WEBBER (n. 1948)
A banda de ser el primer compositor de qui he estrenat peces, en Pere Salicrú també és el primer que m’ha escrit i dedicat una obra d’encàrrec, la qual cosa em fa especial il·lusió. Així doncs, el proper 7.4.2018 vaig estrenar les variacions per a piano que ha escrit sobre el tema “The last supper” de l’òpera-rock “Jesus Christ Superstar “d’Andrew Lloyd Webber, emmarcades en el concert dedicat a aquest compositor. Aquesta magnífica composició també la vaig interpretar en el recital de Polímnia “In Festo Corporis Christi” el 12.7.2020, i en Pere l’ha publicat al seu canal d’Instagram amb un místic muntatge de vídeo:
El 22.10.2022 torno a interpretqar aquesta peça en el concert D’ARA I D’AQUÍ.
5) El piano
El seva vasta col·lecció de peces didàctiques infantils, en Pere té una peça dedicada al piano, que vam enregistrar a duo durant l’etapa de confinament per la Covid-19 i es va publicar a la xarca el 11.6.2020:
6) Fugata per a guitarra i orgue
També durant l’etapa de confinament per la Covid-19, en Pere Salicrú ha escrit la Fugata per a guitarra i piano, que he tingut el plaer d’interpretar amb ell. Ha estat publicada al seu canal de YouTube el 19.6.2020. Per posar els pèls de punta!
7) Adaptacions d’en Pere Salicrú per a guitarra i piano de peces meves originals per a piano
Durant l’etapa del confinament pel Covid-19 hem fet alguns enregistraments de vídeos amb en Pere Salicrú. Entre ells, ha tingut el detall d’adaptar dues peces meves per a piano per a tocar-les plegats: La Cançó breu op. 7 no. 2 (1990) i la Barcarola op. 15 no. 2 (2012). Gaudiu també dels vídeos suggerents que hi ha afegit, enregistrats el juny-juliol de 2020 i disponibles al seu canal d’instagram:
8) Marxa nupcial – Alba & Fer & Virgin per a orgue
En Pere ha compost la marxa nupcial “Alba & Fer” per a orgue (juny 2021), per al casament de la seva filla, que he tingut el privilegi d’estrenar durant l’entrada de la núvia a la cerimònia l’11.9.2021. L’estrena en públic té lloc el 20.3.2022 amb el magnífic orgue del Remei a Barcelona, en un concert on també estreno la composició de Salicrú “Virgin” dedicada a la Verge Maria –> + info
(Actualitzat 4.8.2022)
A %d bloguers els agrada això: