2019 NanoÈxode

NanoÈxode

La trobada de la (nano)ciència i l’art des de temps immemorials

Cartell CAT

Cartell: Jordi Díaz-Marcos (UB-ACCC)
10.12.2019, 19:00-21:00, Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, Plaça St. Just s/n, Barcelona
En l’Advent ens preparem per la vinguda del Messies, així com el poble d’Israel hauria d’haver estat preparat quan Moisès davallà del Sinaí amb les Taules de la Llei, i destruí l’idolatrat vedell d’or reduint-lo a tamany nanomètric (Ex 32:20).
Aquest acte, organitzat per Espai Nano i AVM Montbau, s’emmarca en el projecte interdisciplinar “nanocaedre”, “un projecte d’hibridació d’art i ciència, on a partir de la interacció de diferents disciplines artístiques es pretén representar la Nanociència i la Nanotecnologia. NanoCaedre vol ser, al seu torn, un punt de trobada i debat d’art i ciència, on es potenciï la tercera cultura. NanoÉxode és un espai de diàleg entre l’art i la ciència, on a partir de la interpretació que s’ha fet del passatge bíblic (Èxode 32:20) on s’especula que és una de les primera vegades que es parla de nanotecnologia, hem organitzat un acte basat en el debat sobre el futur de la hibridació art i ciència, acompanyat d’actuacions musicals que lliguen la música i la nanotecnologia” (Jordi Díaz-Marcos).
Per a més informació:
https://www.eventbrite.es/e/entradas-nanoexode-trobades-art-i-nanocienciaencuentros-arte-y-nanociencia-80436605051
Al final d’aquest event, l’insigne organista Eudald Dantí, el meu professor durant la Diplomatura de Música Sacra, estrenà la meva peça “Organ nanotubes” op. 24, en què els tubs de l’orgue esdevindran nanotubs de carboni (C) per a explicar-nos en llenguatge musical les seves propietats físico-químiques. De fet, la partitura està escrita en les cares d’un dodecaedre, amb molta llibertat improvisatòria per a l’intèrpret, tant en el transcurs de la peça com en l’elecció de com començar-la i com acabar-la:
https://www.enciclopedia.cat/divulcat/nanocaedre-ii-carbon-nanotubes-hibridant-la-nanociencia-traves-de-la-musica
A la pàgina de l’Associació Catalana de Comunicació Científica hi podeu trobar una ressenya de l’event, que fou gaudit amb gran interès i sorpresa per part dels assistents:
https://www.accc.cat/2019/12/11/nanocaedre-un-projecte-dhibridacio-dart-i-nanociencia-diferent/
Al meu canal de YouTube hi podeu trobar un fragment d’ “Organ nanotubes, op. 24” enregistrat per l’Albert Cortina durant l’event NanoÈxode del 10/12/2019:
29.5.2022, 18:00, església parròquial de Sant Vicenç de Sarrià, c/Rector Voltà 5 (Barcelona)
L’Eudald Dantí, dedicatari de la peça i qui la va estrenar, ofereix el meu “Organ nanotubes”, op. 24 entre les peces del concert amb la soprano Fimu Kitamura dins el III Cicle de Concerts Orgue a la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià.

Concert d’Orgue 29/05/2022

A %d bloguers els agrada això: