2012 L’hora del planeta R&S

 

BANDA SONORA DEL VÍDEO “LA HORA DEL PLANETA” DELS GRUPS DE ROOTS & SHOOTS ESPANYA (INSTITUT JANE GOODALL)

 

31.3.2012, Publicació a YouTube

 

 

 
“L’hora del Planeta” (“Earth Hour“) és una iniciativa conjunta de WWF (“World Wide Fund for Nature”) i el diari australià “The Sidney Morning Herald“, posada en marxa per primera vegada l’any 2007. Des d’aleshores, el darer dissabte de cada mes l’organització d’aquesta iniciativa esperona particulars, empreses i organismes públics i privats a efectuar una apagada elèctrica voluntària durant 1 h, amb la finalitat de conscienciar sobre la necessitat d’adoptar mesures que frenin el canvi climatic provocat per causes imputables a l’espècia humana, com el consum abusiu d’energia que comporta l’emissió massiva de CO2 a l’atmosfera.
El 2012 les companyes de l’Institut Jane Goodall d’Espanya Carme Esquerdo i Ma José Ridao em van proposar de participar posant música al vídeo on grups de joves activistes de la branca educativa Roots & Shoots de l’Institut exposaven el seu treball en aquest sentit. Així, fragments del meu Quintet per a violí, viola, violoncel, contrabaix i piano, op. 12a (2011-2012, adaptació del Salve Regina per a 3 veus, violoncel i piano, op. 12, 2011) ara constitueixen la banda sonora del vídeo “La hora del planeta”, que va ser editat per la voluntària Cristina Pozo i penjat al YouTube el 31.3.2012:
Enllaç al vídeo “La hora del planeta” a YouTube
Podeu trobar el Quintet sencer en un enllaç al YouTube des de la pàgina de composicions pròpies
A més, el meu Preludi op. 11 per a piano dedicat a la Jane Goodall és el fil musical del vídeo que recull l’activitat de grups de Roots & Shoots d’Espanya, penjat al YouTube el 15.5.2012:
Enllaç al vídeo “Grupos Roots & Shoots Espanya” a YouTube